dinsdag 12 juli 2011

Witte chocolademousse naar Jeroen Meus

Naar aanleiding van Moederdag maakte in een dessert gebaseerd op een recept van Jeroen Meus. Chocolademousse van zwarte chocolade is niets nieuws meer, maar met witte chocolade heb ik nog niet veel gewerkt. Dit was de perfecte gelegenheid om dat recept te proberen. Het exotische fruit paste heel goed bij het mooie weer. Jeroen Meus gebruikt gelatine, room en Grand Marnier maar zonder deze ingrediƫnten lukt het ook. Mijn chocolademousse was minder mousse-achtig dan gewoonlijk dus misschien kan een extra eiwit (ik gebruikte er 3) wel helpen.

Het recept:

  • Witte chocolademousse

- 200 g witte chocolade
- 3/4 eieren

  • Fruitsalade
- 1 mango
- 3 passievruchten

De bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie met een scheutje melk. Laat de gesmolten chocolade afkoelen. Klop de drie eiwitten stijf en meng rustig onder de gesmolten chocolade. Zet het mengsel minstens een uur in de koelkast. Snijdt voor de fruitsalade de mango in julienne, meng er de passievrucht onder en verdeel over de kommetjes met chocolademousse. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten