Het recept:
- voor de koekjes (20):

- 300 g bloem
- 110 g cacao
- snufje zout
- 250 g rietsuiker
- 130 g boter
- 1tl bakpoeder
- Voor de vulling:
- 400 g bloemsuiker
- 50 g boter
- ev. 50 ml plantaardige olie
- vanille-extract
Bereiding:
Meng alle droge ingrediënten: de bloem, cacao en de suiker in een grote kom. Voeg het ei en de zachte boter toe. Verwarm oven voor op 190°C. Rol het deeg uit, hoe dikker het deeg, hoe groter het koekje wordt. -Maak koekjes van circa 4 cm diameter, circa 0,5 cm dikte (hiervoor gebruikte ik de koekjesvorm). Bak de koekjes ongeveer 9 minuten. Maak ondertussen het mengsel voor de vulling. Meng de boter en de bloemsuiker tot een smeuïge massa. Vul de spuitzak met de vulling. Laat eventueel afkoelen/opstijven in de koelkast, maar niet te lang zodat de boter niet te hard wordt. Laat de koekjes afkoelen en spuit een kleine hoeveelheid van vulling op de helft van alle koekjes. Plak twee koekjes tegen elkaar en de Oreo is klaar! Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten